Supă deasă de orz şi sfeclă
PrinteazaSupa deasa de orz si sfecla din: orz, sfecla, unt, panceta, supa de legume, praz, cartofi, pasta de rosii, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
Ingrediente:
- 200 g orz perlat
- 350 g sfeclă
- 30 g unt
- 50 g pancetta afumată, într-o singură felie
- 1,21 supă de legume
- 1 praz
- 1 cartof
- 1 lingură de pastă de roşii
- 1 căţel de usturoi (facultativ)
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Tăiaţi cubuleţe pancetta şi puneţi-o la călit cu untul într-o cratiţă înaltă.
Curăţaţi şi tăiaţi fin prazul, curăţaţi de coajă cartoful şi tăiaţi-l cubuleţe.
Puneţi legumele peste pancetta şi căliţi-le la foc potrivit 10 minute, amestecând din când în când.
Turnaţi orzul într-o sită şi clătiţi-l de mai multe ori sub jet de apă rece, puneţi-l peste zarzavaturile călite şi adăugaţi supă calda de legume.
Daţi focul mare până dă în clocot, apoi daţi focul mic şi lăsaţi supa să fiarbă circa 40 de minute, amestecând din când în când.
In timp ce se face orzul, spălaţi bine sfecla şi tăiaţi-o bucăţi potrivite, după care puneţi-o în cratiţă.
Mai puneţi şi pasta de roşii, continuând să le fierbeţi pe toate încă 20 de minute. Potriviţi de sare.
Treceţi preparatul într-un castron de supă încălzit, stropiţi cu puţin ulei extravirgin de măsline şi aromatizaţi cu piper negru proaspăt măcinat.
Serviţi supa cu felioare de baghetă prăjite şi, dacă vreţi, daţi gust cu un căţel de usturoi.
Supă deasă de orz şi sfeclă
Poftă bună!