Supa deasa de varza si ardei gras

Printeaza

Supa deasa de varza si ardei gras din: paste, varza, ardei gras, ardei iute, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:

  • 120 g paste (macaroane)
  • 1 varză mică
  • 1 ardei gras gaiben, mic
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 l supă de legume
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Desfaceţi varza, spălaţi-o bine şi tocaţi-o fin. Tăiaţi în două ardeiul gras, scoateţi-i seminţele şi nervurile albe, apoi tăiaţi-l bucăţele.

Intr-o oală, încingeţi trei linguri de ulei extra­virgin de măsline cu usturoiul curăţat, dar întreg.

Puneţi varza şi bucăţelele de ardei gras, căliţi-le 5 minute să-şi lase aroma, apoi adăugaţi ardeiul iute roşu tăiat în două.

Turnaţi supa caldă în oală şi lăsaţi zarza­vaturile să fiarbă la foc mic circa 20 de minute. uneţi pastele, amestecaţi totul şi mai fier­beţi 8-10 minute. Potriviţi de sare.

Stingeţi focul, stropiţi cu un fir de ulei extravirgin de măsline şi lăsaţi supa să se odihnească 2 minute, punând un capac peste oală.

Faceţi porţii în castronele şi duceţi-o la masă foarte fierbinte.

Supa deasa de varza si ardei gras

Supa deasa de varza si ardei gras

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.