Supa deasa de vita
PrinteazaSupa deasa de vita din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, patrunjel, rosii, cartofi, sare si patrunjel.
- un kg rasol de vitel
- 3 morcovi
- 2 cepe albe
- o telina mica
- un ardei gras
- un pastarnac
- o radacina patrunjel
- 2-3 rosii
- 4 cartofi
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă rasolul de pieliţe şi se lasă 2-3 minute în apă rece.
Se scoate şi se pune să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare.
Se curăţă legumele şi se spală. Se taie cubuleţe, mai mici sau mai mari, în funcţie de preferinţe, apoi se pun să fiarbă la foc potrivit.
Se opăresc roşiile, se spală şi se pasează. Piureul de roşii se adaugă în ciorbă.
După ce a fiert carnea, se scoate, se taie cubuleţe, apoi se pune înapoi în ciorbă. Se serveşte ornată cu pătrunjel.
Supa deasa de vita
Pofta buna!