Supă delicioasa minestrone
PrinteazaO reteta de supa minestrone din: usturoi, ceapa, tulpina de telina, morcovi, cartofi, fasole verde, dovlecei, unt, ulei de masline, pasta fainoase, busuioc, rosii, bulion, parmezan, sare si piper.
- 3 căţel de usturoi
- 3 cepe medii
- 2 tulpini de ţelină
- 2 morcovi medii
- 2 cartofi
- 300g de fasole verde
- 2 dovlecei sau zucchini medii
- 2 linguri de unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 5-6 felii de bacon
- 1,51 supă de pui sau de legume
- 100 g de paste făinoase scurte
- 1 legătură de busuioc
- 3 roşii
- 2 linguri de bulion parmezan
- sare, piper
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul şi ceapa. Se taie cubuleţe ţelina, morcovii, cartofii, fasolea verde şi zucchini.
Intr-o oală mai mare, se încinge uleiul cu untul şi se prăjeşte baconul tăiat fâşii subţiri. Când începe să se rumenească, se adaugă usturoiul şi ceapa, se mai prăjesc 2 minute, amestecând frecvent, apoi se pun ţelina, morcoii şi cartofii. Se ţine vasul în continuare pe foc; şi se amestecă 2 minute.
Se adaugă apoi supa fierbinte şi roşiile tocate mărunt. Se reduce puţin focul, se acoperă şi se lasă să fiarbă circa 10 minute. Se pun apoi fasolea verde, zucchini şi pastele. Se lasă la fiert 10-15 minute, până fierb pastele. Se serveşte în farfurii mari, presărată cu parmezan ras şi busuioc tocat.
Supa minestrone
Poftă bună!