Supa dietetica de sfecla

Printeaza

Supa dietetica de sfecla din: sfecla, morcovi, ceapa, telina, rosii, ardei gras, ulei de masline, patrunjel, sare si apa.

Ingrediente:

  • 3 sfecle mici
  • 2 morcovi medii
  • 1 ceapa
  • 1 tulpina de telina
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • patrunjel
  • sare
  • apa

 

Mod de preparare:

Curăţăm morcovii, ceapa, ardeii şi tulpina de ţelină şi le tăiem în cubule­ţe mici. Le punem la călit în 3 linguri de ulei de măsline până se înmoaie puţin (3-4 minute).

Curăţăm sfecla de coajă şi o tăiem în cubuleţe potrivite pe care le adăugăm legumelor călite şi le amestecăm pe foc mic încă 2-3 minute.

Adăugăm 2-3 l apă caldă peste legume, acoperim oala cu capac şi o lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute. Spălăm roşiile, le tăiam în două şi le dăm prin răzătoarea cu găuri mici. în acest fel, vom obţine suc de roşii, iar coaja rămasă se va arunca.

Adăugăm sucul de roşii în supă şi o lăsăm să fiarbă până ce legumele sunt complet pătrunse.

La sfârşit, adăugăm sare şi pătrunjel tocat mărunt din belşug. . Se serveşte fierbinte şi dacă dorim putem adăuga în momentul servirii o lingură de smântână sau iaurt.

Supa dietetica de sfecla

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.