Supa dietetica de sfecla
PrinteazaSupa dietetica de sfecla din: sfecla, morcovi, ceapa, telina, rosii, ardei gras, ulei de masline, patrunjel, sare si apa.
- 3 sfecle mici
- 2 morcovi medii
- 1 ceapa
- 1 tulpina de telina
- 3 rosii
- 1 ardei gras rosu
- 3 linguri ulei de masline
- patrunjel
- sare
- apa
Mod de preparare:
Curăţăm morcovii, ceapa, ardeii şi tulpina de ţelină şi le tăiem în cubuleţe mici. Le punem la călit în 3 linguri de ulei de măsline până se înmoaie puţin (3-4 minute).
Curăţăm sfecla de coajă şi o tăiem în cubuleţe potrivite pe care le adăugăm legumelor călite şi le amestecăm pe foc mic încă 2-3 minute.
Adăugăm 2-3 l apă caldă peste legume, acoperim oala cu capac şi o lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute. Spălăm roşiile, le tăiam în două şi le dăm prin răzătoarea cu găuri mici. în acest fel, vom obţine suc de roşii, iar coaja rămasă se va arunca.
Adăugăm sucul de roşii în supă şi o lăsăm să fiarbă până ce legumele sunt complet pătrunse.
La sfârşit, adăugăm sare şi pătrunjel tocat mărunt din belşug. . Se serveşte fierbinte şi dacă dorim putem adăuga în momentul servirii o lingură de smântână sau iaurt.
Supa dietetica de sfecla
Pofta buna!