Supa din carne de miel cu sparanghel si mazare
PrinteazaSupa din carne de miel cu sparanghel si mazare
- 1,200 kg carne de miel
- 300 g vrfuri de sparanghel
- 300 g mazăre verde boabe
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1ceapă
- 2 bucăţi albitură
- 1 linguriţă boia
- sare
- 11/4 l supă
- 11/2 l apă
- 1/2 l vin roşu
- 30 g ulei
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu ulei şi cu tot zarzavatul tăiat feliuţe, în afară de sparanghel şi mazăre, apoi se pune la fiert cu boiaua, vinul, l foaie dafin, apa, supa şi se fierbe 30 minute.
Se scoate carnea şi restul se dă prin sită fină şi se mai fierbe 5 minute cu mazărea şi vîrfurile de sparanghel care au fost fierte anterior.
Pofta buna!
Mi-e foame! As manca si o supa de miel 🙂