Supa din carne de vita
PrinteazaSupa din carne de vita
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita cu os
- 1 ceapa
- 2 radacini de patrunjel
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 legatura de patrunjel
- 50 g fidea
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală carnea, curăţ-o de pieliţe şi pune-o ia fiert în apă rece cu sare. Ai grijă să aduni spuma de câte ori este nevoie. Lasă să fiarbă la foc moderat cam 2-3 ore.
Intre timp, curăţă zarzavatul şi taie-l în bucăţi potrivite. Când carnea este aproape fiartă, aruncă în oală zarzavatul. Acoperă cu un capac şi lasă din nou să fiarbă.
După câteva minute, potriveşte gustul de sare şi piper şi pune fideaua. Opreşte focul când aceasta este fiartă. Serveşte supa condimentată cu piper. Pentru limpezirea supei adauga, cand fierbe 2-3 linguri cu apa rece.
Supa din carne de vita
Pofta buna!
Nu se pune sare de la inceput la carnea de vita (deoarece se strange carnea), ci dupa o ora de fierbere!