Supa din carne de gaina cu sparanghel
PrinteazaSupa din carne de gaina cu sparanghel
Ingrediente:
- 1,200 kg came pasăre
- 250 g sparanghel
- 1 salată verde
- 180 g frişcă dulce
- 60 g unt
- 1 lingură de făină
- 1 ceapă
- sare
- sos Maggi
- 2 gălbenuşuri
- 1 l supă
- 3 l apa
Mod de preparare:
Supa din carne de gaina cu sparanghel: Se scoate carnea de la pasăre din care se fac chenele (cu sare, 1 albuş, puţină frişcă şi se fierb în apă fără să clocotească).
Oasele rămase se fierb separat cu apă, sare şi ceapă. Sparanghelul se taie bucăţele şi se fierbe.
Se face rantaş din făină şi unt şi se fierbe, cu salata tăiată julien, 15 minute.
Se leagă cu gălbenuşul amestecat cu frişcă şi sos Maggi iar sparanghelul şi chenelele se servesc în supă.
Pofta buna!