Supa din carne de gasca afumata
PrinteazaSupa din carne de gasca afumata
Ingrediente:
- 1,200 kg gascâ afumată
- 2 ouă
- 100 g făină
- 4 gogoşari verzi
- 2 fire praz
- 100 g caşcaval ras
- 1 ceapă
- 1/2 pahar lapte
- 100 g pesmet alb
- sare
- 40 g unt
- 1 foaie dafin
- 3 l apă
Mod de preparare:
Supa din carne de gasca afumata: Gasca se taie bucăţi mari şi se fierbe în apă. Pe parcurs se taie gogoşarii, ceapa, şi prazul julien.
Cind gasca a fiert se scoate. Supa mai fierbe 10 minute cu găluştele preparate din făină, ouă, sare, caşcaval ras, lapte, unt şi pesmet bine amestecate şi turnate cu linguriţa în supă.
Carnea se taie bucăţele egale, fără oase şi se pune în supă.
Pofta buna!
N-am mai incercat supa de gasca afumata. Merita incercat.