Supa din carne de pasare cu mere
PrinteazaSupa din carne de pasare cu mere din: pui, mere, smantana, sare, lamaie, zahar, morcov, telina, ou.
- 1/2 pui
- 1 kg mere
- 1 pahar cu smantana
- sare
- 1/2 lamaie
- 1 lingurita cu zahar
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 ou
Mod de preparare:
Spălaţi puiul, îl tăiaţi bucăţi, îl opăriţi în apă clocotită. Aruncaţi apa, umpleţi cu 2 1 de apă rece o oală, puneţi carnea şi fierbeţi 15 min la foc potrivit. Spumuiţi des.
Adăugaţi legumele tăiate julien, lăsaţi să fiarbă 10 min, puneţi merele fără coajă, tăiate felii de 1-2 cm.
Săraţi, fierbeţi 10 min, puneţi zahărul. Fierbeţi încă 1 min, stingeţi focul. Serviţi dreasă cu ou, smântână şi zeamă de lămâie, bătute spumă, cu 3-4 linguri de supă fierbinte.
E bună şi rece. Folosiţi crutoane de pâine uscate în cuptor.
Pofta buna!