Supa din carne de pui
PrinteazaSupa din carne de pui din: morcov, telina, ceapa, pui, patrunjel, piper, sare, ulei, apa, oua, faina si sare.
- 1 morcov
- 1 telina
- 2 cepe
- 1 pui de circa 1 kg
- 1 legatura de patrunjel
- piper boabe
- sare dupa gust
- 50 ml ulei
- 100 ml apa
- 2 oua
- 100 g faina
- un praf de sare
Mod de preparare:
Fierbi puiul în apă cu sare, iar când este aproape fiert, adaugi legumele tocate şi 10 boabe de piper. După ce s-au fiert puiul şi legumele, le scoţi în alt vas şi le vei folosi ca fel II.
Pregatesti profiterolul:
Pui apa la fiert cu uleiul şi un praf de sare. Când dă în clocot, adaugi făina, amesteci bine, iei vasul de pe foc, răceşti puţin compoziţia şi adaugi treptat ouăle şi amesteci mereu până se face o pastă.
Torni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei, cu ajutorul unui poş cu dui mic, în forme rotunde mici.
Coci gogoşelele la cuptor, la foc iute. Pui supa în bol cu 4-5 bucăţi de profiterol şi cu pătrunjel verde deasupra.
Serveşti supa fierbinte. Este o combinaţie interesantă şi renunţi astfel şi ia pâine.
Supa din carne de pui
Pofta buna!