Supa din carne de rata cu prune

Printeaza

Supa din carne de rata cu prune

Ingrediente:

  • 1,200 kg raţă
  • 3 l apă
  • 1 os de viţel sau vacă
  • 1 pahar vin roşu
  • 330 g praz
  • sare
  • piper
  • 350 g prune uscate
  • 25 g zahăr
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Supa din carne de rata cu prune: Raţa bine spălată se pune la fiert cu osul, se spumează bine şi pe par­curs se adaugă prazul tăiat julien scurt, sare şi piper.

Cînd raţa este fiartă se scoate şi se taie bucăţele egale. Se scoate osul din supă şi se termină cu vin roşu şi pătrunjel tocat.

Separat se servesc prunele fierte fără sîmburi.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.