Supa din coada de bou
PrinteazaSupa din coada de bou din: ceapa, morcovi, praz, coada de bou, faina, ulei, dafin, cimbru, rozmarin, ienibahar, sos Madeira, sare, piper.
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 tulpină de praz
- 600 g coadă de bou
- 1 lingură făină
- 1 liingură ulei
- 1 foaie de dafin
- câte 1 crenguţă cimbru şi rozmariin
- 3 boabe ienibahar
- 125 ml sos Madeira
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, peregătiţi legumele şi puneţi jumătate din ele deoparte. La fel şi jumătate din ceapa pregătită. Tăiaţi restul legumelor cubuleţe. Spălaţi coada de bou, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi presăraţi-o cu făină.
Prăjţi-o într-o tigaie mare. Adăugaţi legumele tăiate, verdeaţa şi ienibaharul. Fierbeţi coada la foc scăzut, cea.2 1/2 ore. Intre timp tăiaţi restul legumelor fâşii fine.
Strecuraţi supa şi scoateţi coada pe o farfurie. Lăsaţi-o să se răcească, îndepărtaţi carnea de pe os şi tăiaţi-o cuburi. Daţi supa într-un clocot, adăugaţi fâşiile de legume, fierbeţi-le cea. 3 minute, apoi condimentaţi supa. Adăugaţi 2 bucăţile de carne şi serviţi supa fierbinte.
Poftă bună!