Supa din dovleac
PrinteazaSupa din dovleac din: dovleac, morcovi, patrunjel, ardei gras, telina, patrunjel, morcov, sare, piper si ulei.
- 1 dovleac galben copt
- 3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras verde
- 1 legatura telina
- 1 legatura patrunjel
- 1 morcov mic
- sare
- piper
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Iei un dovleac copt, îl cureţi de coajă, iar miezul, împreună cu sâmburii îl pui într-o cratiţă de 4 l cu apă şi laşi să fiarbă.
Cureţi morcovii şi pătrunjelul, le adaugi în supă, adaugi apă rece, condimentezi şi adaugi ardeiul şi verdeţurile.
Cureţi morcovul mai mic şi îl dai pe răzătoarea mare. Il pui la călit în uleiul fierbinte, apoi îl adaugi în supă.
Acest amestec îi va da grăsimea şi culoarea necesară. După ce au fiert morcovii, strecori supa şi alegi morcovii din compoziţie.
Fierbi tăiţeii în supă, iar când serveşti supa, poţi adăuga în farfurii şi morcovi şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Supa din dovleac
Pofta buna!