Supa din lapte de cocos

Printeaza

Supa din lapte de cocos din: lapte de cocos, cu creveti, mazare, supa de pasare, ardei iute rosu, boia iute, suc de lamaie, usturoi, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte de cocos
  • 300 ml supă de pasăre
  • 18 creveţi roz
  • 150 g de mazăre fiartă
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 vârf de boia iute
  • sucul de la o lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Supa din lapte de cocos: Se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt ardeiul iute. Se curăţă şi se toacă căţeii de usturoi. Se curăţă creveţii. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă.

Se pun uleiul şi us­turoiul şi se călesc timp de 1 minut, amestecând. Se presară boiaua iute. Se toarnă supa de pui şi laptele de cocos în cratiţă. Se încălzeşte uşor, amestecând regulat, timp de 15 minute, fără să dea în clocot.

Cu cinci minute înainte să dea în fiert, se adaugă creveţii şi boabele de mazăre. Se lasă la fiert, se ia oala de pe foc şi se adaugă sucul de lămâie amestecând.

Se repartizează supa în şase pahare şi se serveşte imediat. Se poate decora cu frunze de pătrunjel.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.