Supa din maruntaie de pasare
PrinteazaSupa din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare, sare, ceapa, morcovi, radacini de patrunjel, telina, unt, faina, piper, nucsoara, galbenus, lapte, taitei, patrunjel.
- 500 g maruntaie de pasare (pipote, ficatei, inimioare)
- sare
- 2 cepe
- 100 g morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 telina mica
- 2 linguri unt
- 1 lingura faina
- piper alb
- 1 praf nucsoara rasa
- 1 galbenus
- 65 ml lapte
- 200 g taitei de casa
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Curăţă măruntaiele, se spală şi se aşază într-o oală mare; se toarnă deasupra apă, se sărează şi se dau în clocot. Cât timp fierb măruntaiele, se ia periodic spuma care se formează deasupra. Insă înainte ca ele să dea în clocot se adaugă în oală o ceapă tăiată jumătăţi şi rădăcinoasele curăţate.
Când apa începe să fiarbă, se reduce focul şi se lasă supa să fiarbă cca 2 ore. Se curăţă ceapa rămasă, se toacă şi se căleşte în unt topit. Se presară făină şi se căleşte.
Se strecoară supa şi se adaugă făina călită, sare, piper şi nucşoară. Se mai fierbe cca 20 min. Se taie apoi mărunt măruntaiele de pasăre şi legumele. Se adaugă în supă, împreună cu tăiţeii fierţi în prealabil.
Intr-o ceaşcă se bate gălbenuşul cu lapte, se adaugă la supă, se bate şi se mai dă într-un clocot. Se repartizează supa în farfurii şi se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat.
Supa din maruntaie de pasare
Pofta buna!