Supă din miel cu spanac

Printeaza

Supă din miel cu spanac din: carne de miel, spanac, macris, ceapa verde, castarveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana, otet, hrean, zahar.

Ingrediente:Supa_din_miel_cu_spanac

  • 1,2 kg carne de miel
  • 750 g spanac
  • 350 g macris sau stevie
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 350 g castraveti verzi
  • 2 legaturi de marar
  • sare
  • nucsoara rasa
  • 3-3,5 l apa

pentru sos:

  • 200 g smantana
  • 1 lingura otet
  • 30 g hrean ras
  • zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

In apă cu sare fierbi spanacul şi măcrişul aproximativ 5 minute, apoi le strecori şi le tai mărunt. Tai carnea de miel bucăţi şi o pui la fiert în 3 l de apă, îndepărtând spuma formată.

Continui fierberea, iar când carnea este pe jumătate fiartă, adaugi ceapa verde tăiată mărunt, sare, castraveţii curăţaţi de coajă şi tăiaţi julien, nucşoara şi mărarul.

După ce încep să fiarbă, adaugi spanacul şi măcrişul pregătite anterior.

Serveşti supa cu sos de smântână, pe care îl pregăteşti aşa: dai pe răzătoarea fină 30 g de hrean, iar într-un bol de sticlă amesteci cu 200 g smântână, 1 lingură de oţet, puţină sare şi puţin zahăr. Omogenizezi bine şi serveşti sosul într-un bol sau sosieră, alături de supă.

Supă din miel cu spanac

Supa_din_miel_cu_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.