Supa din naut
PrinteazaSupa din naut din: ceapa, naut, telina, morcov, sfecla, usturoi, branza, ulei, sare, crutoane.
- 1 ceapă mare
- 500 g năut
- 2 ţeline potrivite
- 3 roşii
- 1 morcov
- câteva frunze de sfeclă
- câţiva căţei de usturoi
- 150 g brânză de capră
- 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
- crutoane proaspete
Mod de preparare:
Laşi năutul la înmuiat de seara până dimineaţa. Arunci apa în care a stat noaptea şi pui alta. Speli ceapa, o cureţi şi o tai mărunt. Frunzele de sfeclă, ţelina şi morcovii le tai cuburi mici.
Cureţi şi pisezi mărunt usturoiul, iar roşiile curăţate de pieliţe le tai mărunt. Intr-o oală de 1 1/2 apă rece aşezi la fiert năutul, legumele, roşiile şi usturoiul pentru cel puţin 1 1/2 oră. Când este aproape gata, adaugi sare după gust şi uleiul de măsline şi mai laşi pe foc pentru 1-2 clocote.
Serveşti fiecare porţie de supă cu crutoane proaspete şi cu puţină brânză rasă de capră.
Pofta buna!