Supă din piept de vită, raţă şi carnăciori
PrinteazaSupă din piept de vită, raţă şi carnăciori
- 600 g carne de raţă
- 600 g piept de vacă
- 150g cîrnăeiori afumaţi
- sare
- puţin magheran
- cimbru
- piper
- 2 legături de mărar
- 1/2 ţelină
- 1 sfeclă roşie
- 1 morcov
- 1 păstîrnac
- 2 fire praz
- 3 linguri smîntînă
- 3 l apă
Mod de preparare:
Pieptul de vacă se pune la fiert, se spumează, apoi se adaugă zarzavatul tăiat julien mai gros.
Cînd carnea este fiartă, se taie bucăţele egale şi se fierbe din nou 10 minute cu cîrnăciorii tăiaţi rondele şi carnea de raţă tăiată bucăţi, :are a fost friptă înainte timp de 30 minute
La sfîrşit se adaugă mărarul tocat, sosul în care a fost friptă raţa, smîntîna, cimbrul, piperul, magheranul şi puţină zeamă de sfeclă roşie.
Pofta buna!