Supă din piept de vită
PrinteazaSupă din piept de vită
- 600 g piept de vită
- 200 g cîrnăeiori afumaţi
- 200 g şuncă afumată
- 400 g varză acră
- cimbru
- 1 ceapă
- piper
- 1 1/2 l apă
- 1/2 lingură făină
- 60 g unt sau ulei
- 2 linguri smîntînă
- 1 legătură mărar
- 1/2 linguriţă boia
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţele egale şi se sotează în ulei sau unt cu ceapa tocată, făina şi boiaua, apoi se pun la fiert cu 2 1 apă şi puţină sare.
Se spumează pe parcurs şi apoi se adaugă varza tăiată julien scurt, şunca şi cîrnăciorii tăiaţi bucăţi mici egale şi se fierbe pînă a scăzut suficient.
La sfîrşit, se adaugă smîntîna şi mărarul tocat.
Pofta buna!