Supa din piure de telina

Printeaza

Supa din piure de telina din: telina, unt, cascaval, ceapa, cartof, faina, lapte, sare.

Ingrediente:

  • 500 g ţelină
  • o lingură unt
  • 100 g caşcaval
  • o ceapă
  • un cartof mare
  • o linguriţă făină
  • 200 ml lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Supa din piure de telina: curăţă ţelina şi ceapa, se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se pun la foc în doi litri de apă rece. Când au fiert pe jumătate, se adaugă cartofii, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în patru.

Odată zarzavatul fiert, se dă prin sită şi se adaugă zeama împreună cu faina, desfăcută cu lapte şi sare.

După cinci minute de fiert, la foc mic, se pun untul şi caşcavalul ras. Se serveşte cu crutoane, crochete de cartofi sau saleuri.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Castraveți Murați cu Ceapă pentru Iarnă

Castraveți Murați cu Ceapă pentru Iarnă – una dintre cele mai apreciate murături de iarnă, aducând o combinație de prospețime și savoare care completează perfect mesele bogate din sezonul rece. Acești castraveți crocanți, îmbogățiți cu aromele dulci ale cepei și cu notele picante ale condimentelor, sunt ideali pentru a fi serviti alături de fripturi, cartofi […]

Icre Negre pe Felii de Castravete

Icre Negre pe Felii de Castravete: Icrele negre, cunoscute și sub numele de caviar, sunt un deliciu culinar apreciat la nivel mondial pentru textura lor fină și gustul rafinat. Această rețetă simplă și sofisticată combină icrele negre cu felii crocante de castravete, creând un aperitiv elegant și ușor de preparat, perfect pentru orice ocazie specială […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.