Supă din seminţe de dovleac
PrinteazaSupă din seminţe de dovleac din: apa, seminte de dovleac, radacina de patrunjel, telina, ceapa, paste fainoase si sare.
- 2 l apa
- 250 g seminte de dovleac neprajita, cu coaja
- 500 g morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 4 linguri paste fainoase de mici dimensiuni
- sare
Mod de preparare:
Puneţi seminţele de dovleac, bine spălate, la fiert, împreună cu zarzavatul curăţat, tăiat în bucăţi potrivite şi spălat. Fierbeţi supa la foc potrivit până când seminţele de dovleac se deschid complet şi legumele s-au înmuiat. Adunaţi în mod repetat spuma.
Strecuraţi supa, treceţi legumele prin sită şi turnaţi apoi peste piureul obţinut supa în care au fiert. Adăugaţi seminţele în supă (fără coajă) şi puneţi supa din nou la fiert. Adăugaţi pastele şi mai fierbeţi 15 minute, apoi luaţi vasul de pe foc. Este o supă foarte hrănitoare, cu gust apropiat de supa de pui. In loc de paste, se pot face găluşte din griş.
Supă din seminţe de dovleac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu paste fainoase