Supa de dovleac cu chives, salvie si miere
PrinteazaSupa de dovleac cu chives, salvie si miere din: ulei de masline, unt, ceapa, salvie, dovleac, miere, supa de legume, chives si piper negru.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura de unt
- 3 cepe, tocate
- 2 linguri de salvie tocata
- 1,4 de dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte
- 1 lingura de miere
- 1,5 l supa de legume
- fire de chives, tocate
- piper negru, pentru servit
Mod de preparare:
Topeste untul si uleiul intr-o cratita mare sau intr-un vas termorezistent. Adauga ceapa si salvia si soteaza-le pana se inmaoaie – cam 15 minute. Adaugă mierea, supa şi fierbe totul până când dovleacul este moale.
Lasă supa să se răcească un pic şi paseaz-o într-un blender. Asezoneaz-o şi mai adaugă supă de legume sau apă, dacă este prea groasă. Reîncălzeşte-o înainte de a servi, presară chives şi piper negru.
Supa de dovleac cu chives, salvie si miere
Pofta buna!
Interesanta supa de dovleac, foarte interesanta