Supa de dovleac cu chives, salvie si miere

Printeaza

Supa de dovleac cu chives, salvie si miere din: ulei de masline, unt, ceapa, salvie, dovleac, miere, supa de legume, chives si piper negru.

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura de unt
  • 3 cepe, tocate
  • 2 linguri de salvie tocata
  • 1,4 de dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte
  • 1 lingura de miere
  • 1,5 l supa de legume
  • fire de chives, tocate
  • piper negru, pentru servit

 

Mod de preparare:

Topeste untul si uleiul intr-o cratita mare sau intr-un vas termorezistent. Adauga ceapa si salvia si soteaza-le pana se inmaoaie – cam 15 minute. Adaugă mierea, supa şi fierbe totul până când dovleacul este moale.

Lasă supa să se răcească un pic şi paseaz-o într-un blender. Asezoneaz-o şi mai adaugă supă de legume sau apă, dacă este prea groasă. Reîncălzeşte-o înainte de a servi, presară chives şi piper negru.

Supa de dovleac cu chives, salvie si miere

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta supa de dovleac, foarte interesanta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.