Supa de dovleac copt cu crutoane
PrinteazaSupa de dovleac copt cu crutoane din: paine de secara, sirop de artar, ulei de masline, paprika, dovleac, usturoi, ceapa de apa, chimion, ulei de masline, supa de legume, pasta de chili.
Ingrediente:
pentru crutoane:
- 4 felii de paine de secara taiate in cuburi
- o lingura de siropd e artar
- 2 linguri de ulei de masline
- jumatate de lingurita de paprika
pentru supa:
- un dovleac mic taiat cubulete
- 3 catei de usturoi
- o ceapa de apa feliata
- 2 linguri de chimion
- 3 linguri de ulei de masline
- 1,25 litri de supa de legume
- 1 lingurita de pasta de chili
Mod de preparare:
Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Amestecaţi cuburile de dovleac cu usturoiul întreg, ceapa felii, ulei şi seminţele de chimion, aşezaţi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt şi daţi la cuptor 25 – 30 de minute.
Lăsaţi la răcit şi transferati într-o oală, decojind usturoiul şi adăugând supa de legume şi pasta de chilii.
Aduceţi la fierbere şi ţineţi 2 minute pe foc. Pasaţi în blender. Pentru a face crutoanele, amestecaţi cuburile de pâine cu siropul de arţar, uleiul de măsline, paprika, sare şi piper.
Incălziţi o tigaie şi adăugaţi cuburile de pâine, amestecând până devin aurii pe toate părţile.
Adăugati-le la supă înainte de servire.
Supa de dovleac copt cu crutoane
Pofta buna!