Supa de dovleac copt cu crutoane

Printeaza

Supa de dovleac copt cu crutoane din: paine de secara, sirop de artar, ulei de masline, paprika, dovleac, usturoi, ceapa de apa, chimion, ulei de masline, supa de legume, pasta de chili.

Ingrediente:

pentru crutoane:

  • 4 felii de paine de secara taiate in cuburi
  • o lingura de siropd e artar
  • 2 linguri de ulei de masline
  • jumatate de lingurita de paprika

pentru supa:

  • un dovleac mic taiat cubulete
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa de apa feliata
  • 2 linguri de chimion
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1,25 litri de supa de legume
  • 1 lingurita de pasta de chili

 

Mod de preparare:

Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius.

Amestecaţi cuburile de dovleac cu usturoiul întreg, ceapa felii, ulei şi semin­ţele de chimion, aşezaţi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt şi daţi la cuptor 25 – 30 de minute.

Lăsaţi la răcit şi transferati într-o oală, decojind usturoiul şi adăugând supa de legume şi pasta de chilii.

Aduceţi la fierbere şi ţineţi 2 minute pe foc. Pasaţi în blender. Pentru a face crutoanele, amestecaţi cuburile de pâine cu siropul de arţar, uleiul de măsline, paprika, sare şi piper.

Incălziţi o tigaie şi adăugaţi cuburile de pâine, amestecând până devin aurii pe toate părţile.

Adăugati-le la supă înainte de servire.

 

Supa de dovleac copt cu crutoane

Supa_de_dovleac_copt_cu_crutoane

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.