Supă de dovleac, linte şi lapte de cocos

Printeaza

Supă de dovleac, linte şi lapte de cocos din: ulei de masline, dovleac placintar, morcovi, pudra de curry cu turmeric, linte, lapte de cocos, supa de pui si coriandru.

 

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte, tocat
  • 200 g morcovi, taiati cubulete
  • 1 lingura pudra de curry cu turmeric
  • 100 ml de linte rosie
  • 700 ml supa de pui
  • 1 cutie lapte de cocos
  • coriandru proaspat si paine naan, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mare, adaugă dovleacul şi morcovii, sotează 1 minut.

Presară pudra de curry, amestecă bine şi mai sotează 1 minut.

Adaugă lintea, supa de legume şi laptele de cocos, apoi amestecă.

Adu totul la punctul de fierbere, dă focul mai mic şi lasă pe foc 15-18 minute, până se înmoaie legumele.

Foloseşte un blender vertical sau un robot de bucătărie pentru a pasa totul şi pentru a obţine o supă cremoasă.

Asezonează şi serveşte cu coriandru presărat şi pâine naan.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. n-am nimic cu supa de dovleac, insa nu mi se pare a fi supa, daca intelegi ce vreau sa zic

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.