Supă de dovleac, linte şi lapte de cocos
PrinteazaSupă de dovleac, linte şi lapte de cocos din: ulei de masline, dovleac placintar, morcovi, pudra de curry cu turmeric, linte, lapte de cocos, supa de pui si coriandru.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte, tocat
- 200 g morcovi, taiati cubulete
- 1 lingura pudra de curry cu turmeric
- 100 ml de linte rosie
- 700 ml supa de pui
- 1 cutie lapte de cocos
- coriandru proaspat si paine naan, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă mare, adaugă dovleacul şi morcovii, sotează 1 minut.
Presară pudra de curry, amestecă bine şi mai sotează 1 minut.
Adaugă lintea, supa de legume şi laptele de cocos, apoi amestecă.
Adu totul la punctul de fierbere, dă focul mai mic şi lasă pe foc 15-18 minute, până se înmoaie legumele.
Foloseşte un blender vertical sau un robot de bucătărie pentru a pasa totul şi pentru a obţine o supă cremoasă.
Asezonează şi serveşte cu coriandru presărat şi pâine naan.
Pofta buna!
n-am nimic cu supa de dovleac, insa nu mi se pare a fi supa, daca intelegi ce vreau sa zic