Supa de dovleac cu mere uscate
PrinteazaSupa de dovleac cu mere uscate din: mere, zeama de lamai, unt, ceapa, dovleac turcesc, ghimbir, supa de legume, piper si smantana.
- 3 mere acrisoare, plus 2 taiate felii subtiri
- zeama de la 2 lamai
- 50 g unt nesarat
- 3 cepe mari, taiate
- 1 dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat bucati
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 750 ml supa limpede de legume
- un praf de piper alb
- 3 linguri smantana
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 1/2 /110 C. Stropeşte feliile de mere cu zeama de la 1 lămâie şi presară-le cu sare.
Amestecă şi lasâ să stea deoparte 10 min. Sterge-le cu prosop din hârtie şi aşază-le în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Dă la, cuptor 1 oră, până când poamele devin aurii, crocante şi uşor încreţite.
Intre timp, într-un vas pe foc topeşte untul şi sotează ceapa, cu vasul acoperit, până când se înmoaie.
Combină dovleacul cu merele, ghimbirul, nucşoara şi cimbrul şi apoi adaugă-le în vas, amestecând 2 min.
Adaugă supa de legume cât să acopere legumele şi lasă să fiarbă înăbuşit, acoperit cu capac 30 min, până când dovleacul se pătrunde.
Lasă să se răcească uşor înainte de» pasa cu blenderul sau într-un tocător electric. Adaugă piperul alb şi zeama de lămâie rămasă; potriveşte gustul de sare şi piper.
Serveşte în boluri cu smântână, cimbru şi câteva felii de poame.
Supa de dovleac cu mere uscate
Pofta buna!