Supa de dovleac cu orez basmati
PrinteazaSupa de dovleac cu orez basmati din: ulei de rapita, ceapa, mere, telina, dovleac, pudra de curry, scortisoara, seminte de negrilica, rosii, supa, orez basmati, patrunjel, chutney de mango, iaurt.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de rapiţă sau de măsline
- 2 cepe, tocate fin
- 2 mere, curăţate de coajă şi tocate fin
- 3 tulpini de ţelină Apio, tocate fin
- 1/2 dovleac mic, curăţat de coajă, seminţele îndepărtate, iar miezul tocat în bucăţi mici
- 2-3 linguri cu vârf pudră de curry
- 1 lingură de scorţişoară măcinată
- 1 lingură seminţe de negrilică
- 2 conserve a câte 400g de roşii tocate
- 1,5 l supă de pui sau legume
- 140g de orez basmati
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
- 3 linguri chutney de mango, plus puţin pentru servit
- iaurt, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul în cea mai mare cratită pe care o ai. Pune în ea ceapa, merele şi ţelina Apio, împreună cu un praf de sare. Căleşte-le 10 minute, amestecând ocazional, până când legumele şi merele se înmoaie.
Adaugă dovleacul, pudra de curry, scorţişoara, seminţele de negrilică şi puţin piper negru proaspăt măcinat. Găteşte totul alte 2 minute, apoi încorporează roşiile şi toarnă supa.
Acoperă mâncarea cu un capac şi las-o să fiarbă 15 minute. După această perioadă, legumele ar trebui să fie moi, dar nu fără consistenţă. Adaugă orezul, pune capacul la loc şi mai fierbe supa 12 minute, până când se fierbe şi orezul.
Gustă şi adaugă sare şi piper, dacă e nevoie. Incorporează pătrunjelul şi chutney-ul de mango, apoi serveşte supa în boluri, cu iaurt şi chutney suplimentar, dacă preferi.
Supa de dovleac cu orez basmati
Pofta buna!