Supa de dovleac si portocale
PrinteazaSupa de dovleac si portocale din: ulei de masline, ceapa, dovleac, cartofi, portocale, usturoi, coriandru, supa de legume, sare, piper, coriandru.
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 1 ceapă decojită şi tăiată mărunt
- 500 g dovleac decojit, curăţat de sâmburi şi tăiat în cuburi
- 400 g cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi mărunt
- coaja rasă fin şi sucul de la 2 portocale
- 2 căţei de usturoi curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii
- 1 linguriţă cu coriandru măcinat
- 900 ml supă de legume
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 60 g seminţe de dovleac puţină
- sare de mare
- crenguţe de coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Incălzeşte 2 linguri de ulei într-o oală mare. Adaugă ceapa şi căleşte uşortimp de 5 minute, până se înmoaie.
Adaugă cuburile de dovleac şi cartofii dulci, coaja şi sucul de portocUş, ustu roiul şi coriandrul măcinat, apoi toarnă supa de legume. Asezonează
Pune capacul şi fierbe la foc mic 25 de minute, până când dovleacul şi cartofii s-au înmuiat. Opreşte focul şi pasează supa.
Incălzeşte uleiul rămas într-o tigaie. Adaugă seminţele de dovleac şi sarea de mare.
Prăjeşte 2-3 minute scuturând tigaia, până când seminţele de dovleac devin aurii şi încep să se spargă.
Serveşte supa în boluri, cu seminţe de dovleac şi câteva frunze de coriandru.
Supa de dovleac si portocale
Pofta buna!