Supa de dovleac cu sofran si ardei iute
PrinteazaSupa de dovleac cu sofran si ardei iute din: cartofi albi, pulpa de dovleac, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, supa, sofran, seminte de dovleac, smantana fermentata, sare, piper de cayenne, nucsoara, smantana dulce.
- 200 g cartofi albi
- 400 g pulpa de dovleac (decojita si curatata de seminte)
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita praf de curry
- circa 800 ml supa
- 1 pliculet praf de sofran (0,1 g)
- 50 g seminte de dovleac
- 2 linguri smantana fermentata
- sare
- piper de cayenne
- nucsoara rasa
- 4 linguri smantana duce
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se taie cuburi. La fel şi pulpa de dovleac. Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei. Se adaugă dovleacul şi cartofii, precum şi curry; se călesc puţin împreună. Se stinge cu supa, se adaugă şofranul şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 25-30 min.
Se prăjesc seminţele de dovleac într-o tigaie fără adaos de grăsime; se iau de pe foc. Se pasează supa şi se înglobează smântână fermentată.
Se mai lasă să fiarbă puţin la foc moale şi se condimentează după gust cu sare, piper de Cayenne şi nucşoară.
Se serveşte pe farfurii, garnisită cu seminţe de dovleac, smântână dulce şi eventual ardei iute uscat.
Supa de dovleac cu sofran si ardei iute
Pofta buna!