Supa de dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de dovleac din: pulpa de dovleac, sare, piper, morcov, telina, praz, unt, vin, supa de legume, smantana si patrunjel.
- 500 g pulpă de dovleac
- sare
- piper
- 1 morcov
- 50 g ţelină
- 1 fir praz
- 50 g unt
- 100 ml vin alb
- 600 ml supă de legume
- 200 ml smântână
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se taie cuburi pulpa de dovleac. Prazul se taie rondele. Morcovul şi ţelina se taie cuburi. Dovleacul, morcovii, ţelina şi rondelele de praz se călesc în unt.
Se stinge cu vin şi se completează cu supă de legume; se dă în clocot şi apoi se fierbe timp de 4 min. la foc moale.
Se pasează supa şi se înglobează jumătate din cantitatea de smântână. Se sărează şi se piperează după gust.
Se repartizează supa în boluri, apoi se garniseşte cu restul de smântână şi cu pătrunjel tocat.
Supa de dovleac
Pofta buna!