Supa de dovlecei cu ardei iute si crutoane

Printeaza

Supa de dovlecei cu ardei iute si crutoane din: ardei gras, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, apa, boabe de porumb, patrunjel, marar, ardei iute.

 

Ingrediente:

  • 200 g ardei gras verde
  • 600 g dovlecei taiati cubulete
  • o ceapa tocata fin
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 cani de supa de legume
  • 2 cani de apa
  • o cutie mica de boabe de porumb
  • o legatura de patrunjel tocat
  • jmatate de legatura de marar tocat
  • un ardei iute curatat de seminte si tocat

 

Mod de preparare:

Preîncălziti cuptorul la 220 grade Celsius. Aşezaţi ardeii într-o tavă acoperită de o foaie de copt şi tineti-i la cuptor până devin maronii, aproximativ un sfert de oră, întorcându-i o dată.

Scoateti-i din cuptor şi acoperiti-i cu un şervet timp de 10 minute.

Când s-au răcit suficient, decojiti-i şi scoateti-le seminţele. Pentru a face supa, gătiţi dovleceii, ceapa şi usturoiul cu o linguriţă de sare, la foc mediu, până se înmoaie legumele.

Adăugaţi supa de legume, apa, ardeii copţi şi porumbul şi mai tineti 5 minute pe foc, cu oala parţial acoperită.

Pasaţi supa la care ati adăugat pătrunjel, mărar şi ardei iute tocat. Potriviţi de sare şi piper.

Puteţi servi cu crutoane, rece sau caldă.

 

Supa de dovlecei cu ardei iute si crutoane

Supa_de_dovlecei_cu_ardei_iute_si_crutoane

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.