Chole Bhature, un fel de mâncare emblematic pentru bucătăria indiană, mai ales cea din regiunea Punjab, combină armonios gustul picant al chole (năut condimentat) cu textura ușor crocantă și pufoasă a bhature (pâine prăjită). Această combinație a devenit nu doar o mândrie a […]
Supa de dovlecei cu crutoane
PrinteazaSupa de dovlecei cu crutoane
Ingrediente:
- 1 kg dovlecei
- 2 cepe potrivite
- 1 lingură făină
- 2 ouă
- 100 g unt
- 2 l supă din cuburi
- pâine pentru crutoane
- sare
- 1 ceaşcă lapte
Mod de preparare:
Supa de dovlecei cu crutoane: Cureţi, speli şi tai ceapa mărunt. Speli şi dovleceii foarte bine şi îi tai cubuleţe sau felii pe care le păstrezi în apă rece. Intr-o tigaie pui să se topească untul, adaugi ceapa, o laşi până ce devine aurie şi apoi adaugi făina.
Pui şi dovleceii (scurşi foarte bine de apa în care au stat) şi le laşi să se călească împreună timp de 10 minute. Stingi apoi cu 1 l de supă (preparată între timp) şi laşi să fiarbă 30 de minute.
După aceea, scoţi legumele, le pasezi prin sită, amesteci apoi piureul cu 1/2 l supă şi dai din nou la foc.
Amesteci gălbenuşurile cu laptele, diluezi cu restul de 1/2 l supă şi adaugi peste cremă. La final, potriveşti gustul de sare.
Pâinea o tai felii şi fiecare felie o tai în cubuleţe pe care le stropeşti cu unt topit şi apoi le usuci în tava cuptorului.
Pofta buna!
din: pui, miere, flori de levantica, ulei de masline, sare, piper. Descoperiți o rețetă specială de pui cu levănțică și miere, care combină gustul dulce-alintat al mierii cu aroma florală a levănțicii. Această rețetă simplă, dar sofisticată, transformă bucățile de pui într-un fel de mâncare delicios și aromat, perfect pentru […]