Supa de dovlecel cu marar si ghimbir din: dovlecei zucchini, mărar verde, iaurt, făină de grâu integrală, unt prăjit, seminţe de muştar măcinate, ghimbir, apă, sare.
Ingrediente:
300 g dovlecei zucchini
1 legătură de mărar verde
200 ml iaurt
1 lingură de făină de grâu integrală
1 linguriţă de unt prăjit
1 linguriţă de seminţe de muştar măcinate
1 linguriţă (pentru cafea) de ghimbir
1 l apă
sare
Mod de preparare:
Zucchini dat prin râzătoare se căleşte în untul prăjit, până ce devine sticlos. Se adaugă condimentele, apă fiartă şi sare.
Iaurtul se freacă cu făina şi se toarnă în supa aflată în fierbere, fierbând totul în continuare încă 1-2 minute.
Se ia de pe foc şi se presară cu mărar verde tăiat mărunt.
Supa de dovlecel cu busuioc din: dovlecel, cartofi, ceapa, busuioc, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg dovlecel 300 g cartofi 1 ceapă busuioc sare 1-2 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Se spală dovleceii şi se taie pe lungime, se curăţă partea centrală, cea cu seminţe, în caz că dovleceii sunt mari şi se taie […]
Supa-crema de dovlecel cu galuste de ricotta din: dovlecei, cartofi, morcovi, telina, ceapa, ulei, ricotta sau urda, gris, ou, sare, piper alb macinat. Ingrediente: 3 dovlecei 2 cartofi 2 morcovi 1/4 ţelină 1 ceapă 3 linguri ulei 200 g ricotta sau urdă 2 linguri gris 1 ou sare piper alb măcinat câteva fire de mărar Mod […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.