Supa dulce de conopida
PrinteazaO reteta de supa dulce de conopida din: smantana, mustar dulce, mustar pudra, cartofi, usturoi, ceapa rosie, unt, broccoli, supa de conopida, sare si piper.
- 50 ml smantana pentru gatit – 30% grasime
- 1 lingurita mustar dulce
- 1/2 lingurita mustar pudra
- 1-2 cartofi
- 1-2 catei usturoi
- 1 ceapa rosie mare
- 50 gr unt
- 500 gr broccoli
- 1 kg conopida
- 1 l supa de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa tocata marunt pana cand devine transparenta. Adauga usturoiul tocat marunt si caleste inca 2 minute amestecand continuu. Presara pudra de mustar si amesteca. Pune tigaia deoparte.
Intre timp curata conopida si brocoli si taie-le in buchete mici. Opareste-le in apa clocotita pana se inmoaie putin. Scurge-le bine si adauga-le peste amestecul de ceapa, ustuori si mustar. Pune-le din nou pe foc mediu. Toarna zeama de legume si cartoful taiat cubulete. Lasa-le sa fiarba timp de 15 minute pana cand cartoful este fiert.
Pune supa intr-un blender si amesteca bine pana cand devine cremoasa. Toarna supa inapoi in tigaie si adauga mustarul si smantana de gatit. Lasa-o sa fiarba la foc mediu timp de 5 minute. Potriveste gustul cu sare si piper. Serveste supa cu crutoane si branza cheddar rasa.
Supa dulce de conopida
Pofta buna!