Supa Faki
PrinteazaLintea este un ingredient important în alimentaţia grecilor, fiind în acelaşi timp o sursă ieftină de proteine şi un aliment foarte gustos, în Postul Mare, când credincioşii nu consumă carne, din linte se poate prepara o faki soupa simplă şi săţioasă.
Faki soupa se mai numeşte şi fakes soupa. Este o mâncare deosebit de uşor de preparat. De fapt, partea cea mai dificilă constă în îndepărtarea eventualelor pietricele dintre boabele de linte.
Pentru prepararea acestei supe se preferă lintea de culoare maro. Aceasta se alege, se spală, după care se pune la fiert in apă, împreună cu ceapă, puţin usturoi şi o foaie de dafin. Când începe să fiarbă, se adaugă roşii tăiate mărunt, ulei de măsline şi puţin oregano uscat.
Supa se fierbe până ce lintea s-a înmuiat, iar amestecul rezultat este suficient de gros. Un strop de oţet din vin, adăugat la sfârşit, mai taie din consistenţa lintei şi intensifică aromele. Grecii nu sunt singurii iubitori de faki soupa.
Vegetarienii şi lactovegetarienii de pretutindeni au adoptat această mâncare delicioasă ca parte a alimentaţiei lor.
Supa Faki
Pofta buna!