Supa de fasole cu anghinare
PrinteazaSupa de fasole cu anghinare din: fasole uscata, telina, anghinare, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine, rozmarin, boie iute, sare si frunze de salvie.
- 300 g fasole uscată
- 1 tijă de ţelină, cu frunze
- 3 anghinare
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 150 g roşii decojite (conservă)
- 4 linguri ulei de măsline
- 1/2 pahar vin alb
- 4 felii pâine ţărănească
- 2 crenguţe de rozmarin
- 1 foaie de dafin boia iute
- sare
Pentru uleiul aromat:
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 frunze de salvie
Mod de preparare:
Pune fasolea la înmuiat în apă şi las-o o noapte. Fierbe-o într-o oală cu apă rece din abundenţă în care ai pus 1 foaie de dafin, schimbând apa de două ori în timpul fierberii.
Curăţă anghinarele, elimină foile exterioare mai tari, filamentele din interior şi taie-le cuburi.
Taie ceapa şi ţelina bucăţele mici, apoi căleşte-le într-o cratiţă cu uleiul încins, împreună cu usturoiul zdrobit şi anghinarea.
Adaugă fasolea fiartă şi scursă şi lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele.
Toarnă vinul şi apă cât să acopere ingredientele, adaugă roşiile, frunzuliţele de rozmarin, sărează, după gust, şi lasă totul să fiarbă circa 30 de minute.
Incinge într-o tigaie 4 linguri de ulei de măsline şi pune frunzele de salvie tăiate julien.
Rumeneşte feliile de pâine pe grill, unge-le cu uleiul aromat şi aşază-le pe fundul a 4 farfurii adânci.
Toarnă deasupra supa fierbinte, las-o câteva minute să se odihnească şi serveşte cu boia iute.
Pofta buna!