Supa de fasole cu bacon si struguri
PrinteazaSupa de fasole cu bacon si struguri din: bacon, ulei de masline, ceapa, morcov, telina verde, usturoi, foi de dafin, cimbru, rozmarin, boabe de fasole alba, supa de pasare, boabe de struguri albi, sare, piper.
Ingrediente:
- 100 g bacon
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 fire ţelină verde
- 4 căţei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 2 fire cimbru
- 2 fire rozmarin
- 250 g boabe de fasole albă (puse la înmuiat peste noapte)
- 11 supă de pasăre
- 200 g boabe de struguri albi fără sâmburi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o oală mare cu pereţii groşi şi se prăjeşte baconul tăiat cubuleţe.
După câteva minute se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina tăiate felii; se prăjesc până ce se înmoaie cca 6 min.
Apoi se adaugă căţeii de usturoi tăiaţi felii, foaia de dafin şi jumătate din cantitatea de cimbru şi rozmarin tocat; se lasă câteva minute.la foc, pentru ca mirodeniile să-şi răspândească arome.
Se adaugă apoi în oală boabele de fasole scurse de apă. Se toarnă deasupra supa şi se dă în clocot. S
e fierbe fasolea până ce se înmoaie (cca 1 oră).
Se îndepărtează apoi foaia de dafin din supă şi se pun boabeletle struguri; se sărează şi se piperează după gust.
Se lasă să mai fiarbă supa la foc moale timp de încă cca 2 min.