Supă de fasole cu cardamom

Printeaza

Supă de fasole cu cardamom din: fasole verde pastai, ceapa, usturoi, ghimbir, rosie, cardamom verde, boabe de mustar, curcuma, nuca de cocos si ulei de arahide.

Ingrediente:

  • 500 g fasole verde păstăi
  • 1 ceapă
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 bucăţică de ghimbir
  • 1 roşie
  • 5 seminţe de cardamom verde
  • 1 linguriţă boabe de muştar
  • 1 linguriţă curcuma (pulbere)
  • 1/2 nucă de cocos
  • 5 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)

 

Mod de preparare:

Supă de fasole cu cardamom: Taie păstăile de fasole în bucăţi foarte mici. Toacă ceapa şi ghimbirul curăţat de coajă. Prăjeşte seminţele de cardamom şi boabele de muştar în 5 linguri de ulei. Adaugă ghimbirul, ceapa tocată şi faso­lea. Condimentează cu sare, după gust.

Toarnă 4 ceşti cu apă, acoperă vasul cu un capac şi fierbe ingredientele circa 10 minute. Adaugă usturoiul, curcuma şi roşia tăiată cubuleţe.

Toarnă încă o ceaşcă cu apă şi fierbe-le în continuare 10 minute. Presară nuca de cocos rasă, opreşte focul şi lasă supa să se odihnească 5 minute înainte de a o servi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.