Supă de fasole cu cardamom
PrinteazaSupă de fasole cu cardamom din: fasole verde pastai, ceapa, usturoi, ghimbir, rosie, cardamom verde, boabe de mustar, curcuma, nuca de cocos si ulei de arahide.
Ingrediente:
- 500 g fasole verde păstăi
- 1 ceapă
- 6 căţei de usturoi
- 1 bucăţică de ghimbir
- 1 roşie
- 5 seminţe de cardamom verde
- 1 linguriţă boabe de muştar
- 1 linguriţă curcuma (pulbere)
- 1/2 nucă de cocos
- 5 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
Mod de preparare:
Supă de fasole cu cardamom: Taie păstăile de fasole în bucăţi foarte mici. Toacă ceapa şi ghimbirul curăţat de coajă. Prăjeşte seminţele de cardamom şi boabele de muştar în 5 linguri de ulei. Adaugă ghimbirul, ceapa tocată şi fasolea. Condimentează cu sare, după gust.
Toarnă 4 ceşti cu apă, acoperă vasul cu un capac şi fierbe ingredientele circa 10 minute. Adaugă usturoiul, curcuma şi roşia tăiată cubuleţe.
Toarnă încă o ceaşcă cu apă şi fierbe-le în continuare 10 minute. Presară nuca de cocos rasă, opreşte focul şi lasă supa să se odihnească 5 minute înainte de a o servi.
Pofta buna!