Supă de fasole cu carnati taranesti
PrinteazaSupă de fasole cu carnati taranesti din: fasole boabe, carnati taranesti, costita, morcovi, bulion, salata, telina, ceapa, ardei capia, usturoi, rozmarin, sare, piper, boia de ardei iute, ulei.
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- 500 g cârnaţi ţărăneşti
- 100 g costiţă
- 200 g morcovi congelaţi
- 2 linguri bulion
- 2-3 frunze de salată
- 2 tije de ţelină
- 1 ţelină mică
- 2 cepe
- 1 ardei capia
- 4 căţei de usturoi
- 1 fir de rozmarin
- sare
- piper
- boia de ardei iute
- ulei
Mod de preparare:
Laşi fasolea la înmuiat, de pe o zi pe alta. Verşi apa, umpli din nou oala cu apă (3,5l), adaugi puţină sare şi pui oala la fiert.
Cureţi şi tai cubuleţe legumele, mai puţin morcovii. Când fasolea fierbe, adaugi o jumătate de ardei, o jumătate de ceapă şi ţelina.
Laşi să fiarbă la foc potrivit, cu un fir de rozmarin. Căleşti morcovii, restul de ceapă şi ardeii.
Adaugi costiţa tăiată mărunt. După ce se rumeneşte, pui totul în oala cu fasole şi le laşi la fiert.
Separat, pui cârnaţii să se prăjească într-o tigaie cu ulei încins.
Când s-au rumenit cârnaţii, adaugi bulionul şi usturoiul tăiat fâşii, apoi laşi la foc 2-3 minute.
Când fasolea s-a fiert, o scoţi cu o spumieră şi o pui peste cârnaţi.
Amesteci totul şi torni înapoi în oală. Laşi să mai dea într-un clocot, stingi focul, adaugi sare, piper, boia iute după gust şi salata tăiată mai măricel.
Serveşti supa fierbinte, cu ardei iute.
Supă de fasole cu carnati taranesti
Pofta buna!