Supă de fasole cu castane

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de fasole cu castane din: fasole alba, castane, usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, ulei, rosie, ardei gras, sare si piper. Castanele sunt fructe foarte bogate în principii nutri­tive, conţin hidraţi de carbon, fosfor, lecitină, vitami­ne, calciu, fier, magneziu, zinc, potasiu. Sunt foarlţ energetice, la 100g fruct, există 200 calorii. Casta­nele îşi păstrează aceste proprietăţi chiar şi dacă sunt gătite.
Ingrediente:Supă de fasole cu castane

  • 250 g fasole alba
  • castane
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura ulei
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi fasolea aleasă în apă rece la înmuiat timp de 12 ore. Spălaţi-o apoi şi pu- neţi-o la fiert în apă cu sare. Schimbaţi apa de fiert de două ori, înlocuind-o de fie­care dată cu 1,51 apă caldă. Fierbeţi în alt vas castanele şi când s-au înmuiat, scurgeţi-le de apă şi lăsaţi-le la răcit.

Căliţi în ulei morcovul, ceapa, roşia şi ardeiul, tăiate în cubuleţe. Adăugaţi ustu­roiul pisat, dafinul şi când legumele sunt moi, puneţi şi castanele curăţate de coajă. Turnaţi acest ames­tec în oala cu fasolea fiartă. Lăsaţi să mai dea un clocot şi luaţi vasul de pe foc.

Supă de fasole cu castane

Supă de fasole cu castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.