Supă de fasole cu castane
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de fasole cu castane din: fasole alba, castane, usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, ulei, rosie, ardei gras, sare si piper. Castanele sunt fructe foarte bogate în principii nutritive, conţin hidraţi de carbon, fosfor, lecitină, vitamine, calciu, fier, magneziu, zinc, potasiu. Sunt foarlţ energetice, la 100g fruct, există 200 calorii. Castanele îşi păstrează aceste proprietăţi chiar şi dacă sunt gătite.
Ingrediente:
- 250 g fasole alba
- castane
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 2 foi de dafin
- 1 lingura ulei
- 1 rosie
- 1 ardei gras rosu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi fasolea aleasă în apă rece la înmuiat timp de 12 ore. Spălaţi-o apoi şi pu- neţi-o la fiert în apă cu sare. Schimbaţi apa de fiert de două ori, înlocuind-o de fiecare dată cu 1,51 apă caldă. Fierbeţi în alt vas castanele şi când s-au înmuiat, scurgeţi-le de apă şi lăsaţi-le la răcit.
Căliţi în ulei morcovul, ceapa, roşia şi ardeiul, tăiate în cubuleţe. Adăugaţi usturoiul pisat, dafinul şi când legumele sunt moi, puneţi şi castanele curăţate de coajă. Turnaţi acest amestec în oala cu fasolea fiartă. Lăsaţi să mai dea un clocot şi luaţi vasul de pe foc.
Supă de fasole cu castane
Pofta buna!