Foie gras este un preparat culinar cu origini îndepărtate în Franța, fiind celebrat pentru gustul său bogat și textura delicată. Termenul “foie gras” se traduce literal ca “ficat gras” în limba franceză, și preparatul se bazează pe ficatul […]
Supa de fasole cu chipsuri
PrinteazaSupa de fasole cu chipsuri din: ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de rosii, ardei iute, chimion, rosii, supa de legume, fasole, ardei rosu, chipsuri tortilla, lime.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mare, tocată fin
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 1 lingură pastă de roşii
- 1 linguriţă pudră de ardei iute
- 1/2 linguriţă de chimion măcinat
- 1 conservă de 400g de roşii tocate
- 500ml supă de legume
- 400g mix de fasole, din conservă, scursă şi clătită
- 1 ardei roşu, tocat cuburi
- chipsuri tortilla pentru servit
- 4 sferturi de lime, pentru servit
Mod de preparare:
Supa de fasole cu chipsuri: Incinge uleiul într-o oală adâncă şi căleşte ceapa tocată, la foc mediu, până când devine fragedă.
Adaugă usturoiul şi pasta de roşii, amestecând 1-2 minute, până când se omogenizează. Pune condimentele şi găteşte totul încă 1 minut.
Pune în oală roşiile tocate, umple pe jumătate conserva cu apă şi toarn-o şi pe aceasta.
Adauga supa şi fierbe totul la foc mediu 10-15 minute, neacoperit. Asezonează, apoi pasează ingredientele cu ajutorul unui mixer vertical.
Pune făsolea şi ardeiul roşu şi fierbe-le 15 minute, până când ardeiul se inmoaie.
Serveşte supa în boluri, cu grămăjoare de chipsuri tortilla şi câte un sfert de lime.
Pofta buna!
Foie Gras – Rețeta tradițională