Supa de fasole cu cimbru
PrinteazaSupa de fasole cu cimbru din: fasole, ceapa, morcov, telina, rosie, macaroane, ulei, usturoi, cimbru, sare, piper.
- 150 g fasole boabe albe
- 100 g fasole boabe negre
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 felie ţelină
- 1 roşie
- 100 g macaroane scurte
- 2 linguri pastă de roşii
- 2 linguri ulei
- 3 căţei usturoi
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi şi speli fasolea, o laşi la înmuiat 2-3 ore, o clăteşti şi o pui la foc cu apă rece. După câteva clocote, o strecori, apoi o acoperi cu apă caldă şi o laşi la foc mic aproximativ 20 de minute.
Adaugi ceapa, morcovul, ţelina, tăiate mărunt, roşia fără pieliţă, tăiată bucăţele, şi laşi până când boabele de fasole şi zarzavaturile sunt bine fierte.
Adaugi macaroanele fierte separat, căţeii de usturoi feliaţi, foaia de dafin, pasta de roşii, uleiul şi cimbru, după gust. Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 10-12 minute, ca să se combine aromele.
Pofta buna!