Supa de fasole cu ciolan de porc
PrinteazaSupa de fasole cu ciolan de porc din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, fasole uscata, spanac, ciolan de porc, supa de pui, rosii, paste, sare, piper, parmezan.
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 ceapa, cuburi
- 2 morcovi, cuburi
- 1 tulpină de țelină, cuburi
- 5 catei de usturoi, feliat
- 2 fire rozmarin
- 1/2 kg fasole uscata, inmuiata peste noapte in apa rece
- 2 cesti spanac, feliate
- 1 bucată ciolan de porc cu os, maruntit
- 8 cesti supa de pui
- 1 cană rosii pasate
- 200gr paste, fierte al dente
- sare și piper
- parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Încălziți uleiul de măsline într-o oala, se adauga ceapa, morcovul, telina, usturoi, rozmarin și se înmoaie și la foc mic, fără rumenire, timp de 8-10 minute.
Scurgeti fasolea, si adaugati impreuna cu ciolanul si spanacul in oala, se toarnă supa și roșiile, se aduce la fierbere la foc mic și se acoperă oala. Gustați lichidul după 30 de minute. Dupa preferinta, adaugati sare.
Gatiti aproximativ 1 ora si 10 minute.
Când boabele sunt fierte, scoateti 2 cani cu tot cu zeama si pasati la blender, apoi incorporati inapoi in oala. Se adauga pastele, asezonati, daca trebuie si dupa ce a clocotit puteti opri focul. Se serveste supa in boluri, presarata cu parmezan.
Pofta buna!