Supa de fasole cu ciolan si verdeata din: fasole boabe, apa, ciolan neafumat, ceapa, morcovi, telina, usturoi, piper, sare, ulei, boia dulce, verdeata.
Ingrediente:
500 g fasole boabe inmuiata in apa
3,5 l apa
un ciolan neafumat, cu os
o ceapa
2 morcovi
2 tije de telina
un catel de usturoi
1/4 linguri piper
sare
ulei
1/2 lingurita boia dulce
verdeata
Mod de preparare:
Intr-o oală, se pun boabe de fasole înmuiate o noapte în apă rece, ciolanul întreg si apa.
Se lasă să dea în clocot, se diminuează focul si se lasă la fiert până ce fasolea este gata.
Se scoate osul cu carne, se curăţă carnea de pe oase si o treime din cantitatea de fasole se transformă în piure.
Se repun în oală carnea si piureul de fasole, se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovii cuburi mici, telina rondele, usturoiul feliute, sarea, piperul si boiaua.
Se lasă la fiert până ce legumele sunt gata. Se serveste cu verdeaţă şi un strop de ulei picurat doar la masă.
Foarte buna supa de fasole cu ciolan 🙂 foarte buna
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Foarte buna supa de fasole cu ciolan 🙂 foarte buna