Supa de fasole cu linte si ciolan
PrinteazaSupa de fasole cu linte si ciolan din: fasole, linte rosie, ciolan, ceapa, rosii, praf de chili, lamaie, usturoi, telina, morcovi, supa de pui, piper, sare.
- 600 g fasole, înmuiata in apa rece peste noapte
- 1 cana linte roșie, înmuiate in apa rece peste noapte
- 1 os de ciolan
- 1 ceasca ciolan, cuburi
- 1 ceapa, tocata
- 1 cutie rosii cubulete
- 1 lingurita praf de chili
- sucul de la 1 lamaie
- 2 catei de usturoi, tocat
- 3 tulpini de telina, tocata
- 1 cană morcovi, tocat
- 1 cană supa de pui
- 1 lingurita piper proaspăt măcinat
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Intr-o oala mare adaugati fasolea si lintea inmuiate. Adaugati osul si șuncă și aduceti la fiert. Se fierbe timp de două ore, amestecand ocazional.
Adaugati ceapa, rosii, praf de chili, suc de lămâie, usturoi, telina, morcovi, supa de pui, sare și piper. Fierbeti la foc mic încă 30 de minute.
Scoateți osul, apoi se opreste focul. Serviti supa fierbinte.
Pofta buna!