Supă de fasole neagră

Printeaza

Supă de fasole neagră

Fasolea neagră este preţuită în toată America de Sud datorită texturii ei cărnoase, a aromei puternice şi a culorii vii. Nu este de mirare că din ea se fac zeci de feluri de supă. Datorită gustului inegalabil, supele din fasole neagră se pot prepara pe bază de apă, lichidul în care fierbe această fasole putând rivaliza liniştit cu supa de carne. De aceea, supa din fasole neagră este una dintre preferatele vegetarienilor.

Cea mai cunoscută supă de fasole neagră este feijoada, mâncarea tradiţională braziliană. Este o fiertură aromatizata cu portocală, în care se pune carne de porc, cârnaţi, carne de vită şi se serveşte cu frunze de varză collard şi orez.

Cuba este renumită pentru sopa de frijoles negros, asezonată cu chimen şi chilii şi servită cu ceapă crudă.

In regiunea Oaxaca din Mexic, la supa de fasole neagră se pune o plantă  numită hierba de conejo (sau pensula indiană) şi se serveşte cu găluşte rotunde din porumb.

Supa de fasole neagră a devenit una dintre favoritele maeştriloir bucătari din sud-vestul Americii. Zeama de culoare purpuriu spre negru în care fierbe fasolea pune în evidenţă culorile vii ale garniturilor specifice bucătăriei Tex-Mex, precum avocado, salsa de tomate sau tortilla din porumb.

Supa_de_fasole_neagra_04

Supă de fasole neagră

 

Supă de fasole neagră

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de fasole neagra

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.