Supă de fasole cu sfeclă roşie
PrinteazaSupă de fasole cu sfeclă roşie din: fasole boabe, sfecla rosie, cimbru verde, morcov, suc de rosii, hrean, ceapa, ulei.
- 800 g fasole boabe
- 1 sfecla rosie potrivita
- 5 crengute de cimbru verde
- 1 morcov
- 500 ml suc de rosii
- 1 lingurita de hrean ras
- 1 ceapa
- 20 ml ulei
Mod de preparare:
Speli boabele de fasole în câteva ape, le pui la înmuiat pentru câteva ore, apoi le fierbi, schimbând apa după 20 de minute, când adaugi la fiert şi sfecla tăiată cubuleţe.
Separat, căleşti în puţin ulei morcovul ras şi ceapa tăiată mărunt, le torni în oala cu fasole, adaugi şi hreanul, sucul de roşii şi crenguţele de cimbru.
Laşi să fiarbă toate ingredientele. Serveşti supa fierbinte.
Supă de fasole cu sfeclă roşie
Pofta buna!