Supă de fasole uscată şi anghinare

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de fasole uscata si anghinare din: fasole uscata, telina, anghinare, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine, rozmarin, boie iute, sare si frunze de salvie.

Ingrediente:Supă de fasole uscată şi anghinare

  • 300 g fasole uscată
  • 1 tijă de ţelină, cu frunze
  • 3 anghinare
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 150 g roşii decojite (conservă)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 pahar vin alb
  • 4 felii pâine ţărănească
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • 1 foaie de dafin boia iute
  • sare

pentru uleiul aromat:

  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 frunze de salvie

 

Mod de preparare:

Pune fasolea la înmuiat în apă şi las-o o noapte. Fierbe-o într-o oală cu apă rece din abundenţă în care ai pus 1 foaie de dafin, schimbând apa de două ori în timpul fierberii.

Curăţă anghinarele, elimină foile exterioare mai tari, filamentele din interior şi taie-le cuburi. Taie ceapa şi ţelina bucăţele mici, apoi căleşte-le într-o cratiţă cu uleiul încins, împreună cu usturoiul zdrobit şi anghinarea.

Adaugă fasolea fiartă şi scursă şi lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele. Toarnă vinul şi apă cât să acopere ingredientele, adaugă roşiile, frunzuliţele de rozmarin, să­rează, după gust, şi lasă totul să fiarbă circa 30 de minute.

Incinge într-o tigaie 4 linguri de ulei de măsline şi pune frunzele de salvie tăiate julien. Rumeneşte feliile de pâine pe grill, unge-le cu uleiul aromat şi aşază-le pe fundul a 4 farfurii adânci. Toarnă deasupra supa fierbinte, las-o câ­teva minute să se odihnească şi serveşte-o presărată cu boia iute, după gust.

Supă de fasole uscată şi anghinare

Supă de fasole uscată şi anghinare

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.