Supă de fasole uscată (Bableveş )
PrinteazaO reteta de supa de fasole uscata din: fasole rosie, ceapa, morcov, ardei gras, telina, usturoi, ulei, suc de rosii, sare, piper si boia.
- 500 g fasole rosie fiarta
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 1 ardei gras rosu
- 1 telina mica
- 2 catei de usturoi
- 50 ml ulei
- 200 ml suc de rosii
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Căliti în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, apoi adăugaţi morcovul, ţelina şi ardeiul gras, toate curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe. Puneţi şi afumătura tăiată în bucăţele, sare, piper, boia şi căliţi 10 minute.
Adăugaţi 2,5 litri de apă fiartă, sucul de roşii, usturoiul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Fierbeţi la foc mic încă 30 de minute şi la final presăraţi pătrunjelul tocat mărunt. Serviti bableveş caldă.
Supă de fasole uscată
Pofta buna!