Supă de fasole uscată (Bableveş )

Printeaza

O reteta de supa de fasole uscata din: fasole rosie, ceapa, morcov, ardei gras, telina, usturoi, ulei, suc de rosii, sare, piper si boia.

Ingrediente:Supă de fasole uscată

  • 500 g fasole rosie fiarta
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 telina mica
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

Căliti în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, apoi adăugaţi morcovul, ţelina şi ardeiul gras, toate curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe. Puneţi şi afumătura tăiată în bucăţele, sare, piper, boia şi căliţi 10 minute.

Adăugaţi 2,5 litri de apă fiartă, sucul de roşii, usturoiul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Fierbeţi la foc mic încă 30 de minute şi la final presăraţi pătrunjelul tocat mărunt. Serviti bableveş caldă.

Supă de fasole uscată

Supă de fasole uscată

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.