Supa de fasole verde cu bacon
PrinteazaSupa de fasole verde cu bacon din: fasole, carne de porc, cartofi, bacon, faina, ceapa, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper.
- 600 g fasole verde
- 400 g carne de porc afumată
- 400 g cartofi
- 80 g bacon
- 2 linguri făină
- 1 ceapă
- 1 căţel usturoi
- smântână
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ţii carnea afumată în apă rece câteva ore, apoi o tai cubuleţe şi o pui la fiert, intr-o oală cu apă. Când devine moale, adaugi fasolea verde şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Laşi să fiarbă totul 30 de minute.
Separat, tai baconul mărunt şi îl prăjeşti, iar în untura rămasă pui la călit ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat, împreună cu 2 linguri de făină. Torni amestecul în supă şi laşi să fiarbă încă 5 minute.
Când e gata, serveşti cu smântână şi pătrunjel verde.
Supa de fasole verde cu bacon
Pofta buna!